Helmeczy Mihály Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola

Királyhelmec
Itt van az ősz, itt van újra...Az októberi hónapban, Őszi termések felhasználása címmel játszóházat rendeztünk városunk óvodásai részére, melyet iskolánk nevelőnői vezettek. Az első csoport sablonra kukoricaszemeket ragasztott Eszenyi Adrianna tanító néni vezetésével. A második csoportban Balla Anita tanító néni vezetésével falevelekből készült képek születtek. A harmadik csoportban Horosz Valéria tanító néni természetes anyagok (bab, borsó, kukorica, tökmag, napraforgómag) felhasználásával csigát készített az óvodás gyerekekkel. Végül, de nem utolsó sorban, a negyedik csoportban dolgozó gyerekek tökbábuikkal Halloweeni hangulatot teremtettek.
Az idei, őszi játszóház az elmúlt évekhez hasonlítva rendhagyó volt, mivel egy időpontban érkeztek az óvodások, s így alkalom nyílt arra, hogy kötetlenül, játékos formában megismerjék egymást a gyerekek mindhárom óvodából.


Horosz Valéria
nevelőnő


Rendhagyó tornaóraMint minden éven, idén is meglátogattak minket városunk ovisai. A kisgyerekek egy rendhagyó tornaórán vettek részt, amelynek lebonyolításáról Géczi Aranka, Dako Henrietta és Dobos András gondoskodtak. Az óra zenés bemelegítéssel kezdődött, majd az ügyességi feladatok következtek, végezetül a labdajátékokra került a hangsúly és a trambulin is előkerült. Az ovisok nagyon jól érezték magukat, jó kedvvel és hangulatban távoztak a tornaóráról. Várjuk őket jövőre is.
Az iskolai klub életéből


Karácsonyi hangulat mézeskalácsillattal fűszerezve – ez jellemezte az iskolai klub 3. csoportjának foglalkozását egy télies decemberi délutánon. A gyerekek Horosz Valéria nevelő néni és Dobos Tímea tanító néni vezetésével az iskolai gyakorló konyháján sürögtek – forogtak, gyúrtak, nyújtottak, formával alakzatot szagattak, sütöttek és díszítettek. A kidíszített formákból gyertyatartók készültek, ezzel a saját kezűleg készített munkával lepték meg szüleiket a gyerekek, az osztályban készített karácsonyi műsor után.

Az iskolai klub délutáni foglalkozásai közé tartozik a munkára való nevelés is. A tél témájával foglalkoztunk, és ehhez kapcsolódóan hóembert készítettünk Actimeles flakonból, maradék filcből és dekorgumiból. A gyerekek nagyon szeretik ezeket a foglalkozásokat, élvezettel dolgoznak, szívesen segítenek egymásnak. Már nagyon sok szép munka került ki kezeik közül. Nekem, mint a csoport nevelőnőjének talán az jelenti a legnagyobb örömet, hogy a fiúk és a lányok is egyforma lelkesedéssel kapcsolódnak be a kézügyesség-fejlesztő foglalkozásokba.

Horosz Valéria, a 3. csoport nevelőnője

Angol foglalkozás ovisoknak


A beiratkozási programunk keretén belül 2013. január 16 – án meghívtuk az óvodásokat iskolánkba. Így alkalmunk nyílik megismerkedni egymással és angol „tanulással” eltölteni egy kis időt. Az óvodások félelemmel teli várakozással várták a foglalkozást, melyen igazi iskolásoknak érezhették magukat. Játékos formában ismerkedtünk az angol nyelvvel és a foglalkozás végén a tanultakat egy kifestőn bizonyíthatták. Mindig nagy öröm számunkra, ha boldogan távoznak az ovisok iskolánkból és várják már, hogy ők is ezen intézmény tanulói lehessenek.

Máté AdriannaJátszó- és alkotóház


A beiratkozási program keretén belül január 23-án délelőtt játszó és alkotóházat rendeztünk városunk iskolaköteles gyerekei részére. A foglalkozások témája a farsang, farsangi előkészületek voltak. Az óvodás gyerekek 4 csoportban dolgoztak Bystránsky Klára, Horosz Valéria, Eszenyi Adriana és Balla Anita nevelő nénik irányításával. Készültek zacskóbábok, bohócok, farsangi sapkák és szemüvegek. Vidám hangulatban, lázas munkával telt el ez a délelőtt, a jövendő elsősök pedig új élményekkel és sok szép kézimunkával indultak vissza óvodájukba.

Horosz Valéria

Beiratkozási plakát - RajzversenyBohács Alexandra - 1. hely.Bodzás Zsolt, Pokol Lilla Júlia, Kása Melinda, Sunitra Máté. - 1. hely.Loksa Melinda - 2. hely.Majoros Olívia - 2. hely.Dako Fanni, Milá Nikoletta, Nagy Evelin, Luczó Janka - 3. hely.


Letölthető dokumentumok


Beiratkozási szórólap 2013

Beiratkozási szórólap

Iskolaismertetés