Helmeczy Mihály Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola

Királyhelmec


Beiratkozás

Az idei tanév Beiratkozási programján belül nagyon sok foglakozáson láttuk vendégül a jövendőbeli első osztályosokat. Volt kézműves foglalkozás, játékos angol- , torna-, és zeneóra is.
A program kicsúcsosodása mindig az ünnepélyes beiratkozás, ahol a szülők beíratják az első osztályba gyermeküket.

Február 9-én délután, 14.00 órakor már hagyományosan a jelenlegi első osztályosok ünnepi műsorával kezdődött az ünnepélyes beíratás. A kis elsősök bátran és ügyesen mutatták be dalok és versek segítségével, mit tanultak szeptembertől az olvasás, matematika és szlovák órákon. Felkészítőik Illésné Popália Irén és Szabó Ferdinánd pedagógusok voltak.

Az ünnepi műsor után az iskola vezetősége, valamint Balog József polgármester úr is köszöntötte a jövő tanév elsőseit és szüleiket. A gyerekek bemutatkoztak ( volt aki bátran, de volt, aki még anyuka kezét szorongatva), majd ajándékcsomagot vehettek át a tanító néniktől.

Ezután, az utóbbi években már szintén hagyományossá vált interaktív meseelőadás várta őket. Mácsai Katalin drámapedagógussal Malac Julcsa történetét játszották el a kisszínpadnál. Ez alatt az idő alatt a szülők hivatalosan is beíratták gyermekeiket az első osztályba. Itt a napközis tanító nénik, valamint az iskolai asszisztensek segédkeztek.

A gyerekeket a meseelőadás után sütemény és üdítő várta. Az ünnepélyes beiratkozás után 43 elsősünk van, és reméljük, szeptemberig ez a szám még növekedni fog. Tehát a jövő tanévben szintén megnyithatjuk a 0. osztályt, valamint két első osztályt.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani minden kedves szülőnek, aki bizalommal volt irántunk, és a következő tanévtől ránk bízta gyermekét, hiszen a lehető legjobban döntött, amikor az anyanyelvi oktatást választotta, tudatosítva azt, hogy „ Gyökér nélkül nincsen termés”.


Mikulás műsorral kedveskedtünk az
óvodásoknak

2013. december 11-én iskolánk negyedikes tanulói ellátogattak a város két óvodájába. Dobos Tímea tanító néni vezetésével Mikulás műsort készítettek a kis ovisok számára, akik nagyon fegyelmezetten és figyelmesen hallgatták az iskolások előadását.
Tanulóink persze nem mentek üres kézzel. Színes ceruzát, ceruzát, radírt vittek ajándékba, vagyis mindazokat a fontos dolgokat, amelyekre egy leendő első osztályosnak szüksége lesz majd.
A kezdeményezés a beíratkozási programunk része, és nagyon szeretnénk, ha ezzel a kis figyelmességgel hagyományt teremthetnénk, és évente meglátogathatnánk a jövendő elsősöket.Ovisok az iskolában

A 2013/2014-es tanév beiratkozási programja az őszi játszóházzal kezdődött, melynek során iskolánkba látogattak a Fábry és a Kossuth utcai óvodák iskolaköteles gyerekei.
A játszóházi foglalkozás az ősz jegyében zajlott. Bystránsky Klára, Horosz Valéria, Eszenyi Adrianna és Balla Anita nevelőnők irányításával az ovisok süniket és mozaikalmát készítettek.
Jó hangulatban telt a délelőtt, a gyerekek örültek munkájuk eredményének. Az elkészült mesterműveket természetesen hazavihették. Reméljük, minél többükkel találkozunk majd a februári beíratkozáson, hiszen a gyerekeknek nemcsak a foglakozás, de az iskola is nagyon tetszett, s remélhetőleg meggyőzik az esetleg még bizonytalan szülőket arról, hogy ez a nekik való hely.Játékos angolóra ovisoknak


Letölthető dokumentumok


Beiratkozási szórólap 2013

Beiratkozási szórólap

Iskolaismertetés